The Yellow Penguin


ADRES

Plantage Muidergracht 141-hs

POSTCODE

1018 TS

PLAATS

Amsterdam

STANDNUMMER

1.C052

Producten met een verhaal uniek en duurzaam. Wij vertegenwoordigen o.a. houten Wiebelenloopdieren by Uwe, eatsleepdoodle, JaqJaqBird, houten kinderlampen van Gone’s, bamboeservies van Yuunaa, organic klei en verf: Neogruen, o it yourselfkits voor kids:aPuntBarcelona.

Merken

eatsleepdoodle

Eatsleepdoodle is een Engels merk waarvan het principe is gebaseerd op hergebruik, stimuleren van de creativiteit, maar vooral op plezier (met elkaar) hebben. Alle items, o.a., placemats, tafellakens, beddengoed, tasjes en schorten zijn van kwalitatief mooi katoen en je kan ze eindeloos personaliseren met de bijgeleverde wash-out stiften. Doodle, teken en schrijf op het tafellaken, placemat of beker. Klaar? Wassen maar op 40 graden en je kan opnieuw beginnen. De mogelijkheden zijn oneindig en het plezier dus ook. De designs

TYP Wiebelenloopdieren

Deze houten trekdieren zijn handgemaakt in Duitsland. Uwe is van oorsprong smid en moest door tijdgebrek inventief zijn om een kraamcadeau voor zijn pasgeboren neefje mee te nemen. Hij besloot een restje hout te vullen met afval van zijn edel smederij. Het hout zaagde hij in de vorm van een gans, wielen eraan en het kraamcadeau was klaar. De reacties waren zo leuk dat hij besloot om het kraamcadeau uit te werken tot een mooi product. Nu maakt hij in

Yuunaa

Bamboe servies in de mooiste prints. Verkrijgbaar in een giftbox of los.

JaqJaqBird

Jaq Jaq Bird is in 2005 opgericht door Grace, moeder van 3 kinderen. Ze is een Koreaanse en woont en werkt in Chicago. Samen met een klein team werkt ze aan de mooie Jaq Jaq Bird collectie. Haar kinderen tekenden veel en verspilden veel papier. Om de papierverspilling tegen te gaan ontwikkelde ze het chalkbook. Boekjes van zacht materiaal, eenvoudig mee te nemen met aan de binnenkant zwarte bladzijdes. Met de bijgeleverde stof- en gifvrije krijtjes kan je heerlijk kleuren.

Gone's

Franco-scandinadisch design gecombineerd met minimalisme en technologie. Alle producten worden in Frankrijk ontworpen, geproduceerd en verpakt. Al het hout wat gebruikt wordt komt uit Europees beheerde bossen. Dit betekent dat er voor elke boom die gekapt wordt weer een nieuwe wordt geplaatst en er bij de kap rekening wordt gehouden met mens en milieu.

Neogruen

Play Natural. Vingerverf en klei gemaakt van planten en mineralen. Biogecertificeerd door NCP. Niet getest op dieren.

aPuntBarcelona

do it yourself kits voor kids. Ontwikkeld en geproduceerd in Spanje.

Bioserie Toys

Kleurrijke babyspeeltjes gemaakt van hernieuwbare plantaardige bronnen. Babyspeelgoed van bioplastic. Mooie felle kleuren. De multifunctionaliteit zorgt voor veiligheid en spelverscheidenheid. Kan in de vaatwasser!