Spotlight en Libris Blz. slaan handen ineen voor de boekhandel

Vakbeurs Spotlight en boekhandelsorganisatie Libris Blz. B.V. zijn een samenwerking aangegaan voor tenminste de komende twee edities van Spotlight in 2023. Deze samenwerking richt zich met name op het belang van een beursbezoek voor het contact tussen winkel en leverancier. Een vakbeurs biedt inspiratie, toont nieuwe collecties en geeft groeikans voor zowel de winkel als de leverancier.

Juist nu de boekhandel steeds meer afhankelijk is van het aanpalend assortiment, naast het boekenassortiment, ziet Libris Blz. het als haar taak om de kennis en inspiratie van dit plus-assortiment zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Marcel Mulder, verantwoordelijk voor non-books bij Libris Blz., gaat alle 225 boekhandels actief uitnodigen een bezoek te brengen aan de beurs. Daarnaast zijn ook de zelfstandige ondernemers uit het boekenvak en de ondernemers van Bruna, The Read Shop, AKO, Cigo en Primera van harte uitgenodigd.

Activiteiten

Spotlight vraagt de standhouders op de beurs om meer interactie. Dit kan zijn in de vorm van workshops, uitleg van assortimentsgroepen, tonen van de werking van producten of een (korte) presentatie. Doel is de ondernemer te inspireren en te activeren in zijn winkelvoering, waardoor zowel ondernemer als leverancier kunnen bouwen aan het commercieel succes. Spotlight denkt graag mee om activiteiten op de beurs mogelijk te maken.